13 Temmuz 2011 Çarşamba

Mail Adresi Uzantılarının Önemi

Hotmail, gmail, yahoo, mynet, kendi isminiz, kendi isim ve soyisminiz, calıştığınız şirket...

Öyle çok mail adresi uzantıları var ki...

Peki hangi mail adres uzantısı nerelerde, ne amaçla kullanılır? Karşı tarafta oluşturduğu algı nasıldır? Kendi gözlemlediğim kadarını aktarmaya çalışayım.

Mynet; uzantılı mail adresiniz varsa ya Mynet çalışanısınız ya da çok eskilerde kalmış bir internet kullanıcısı...

Yahoo; uzantılı mail adresleri de günümüzde grup mail kullanıcıları ve Yahoo çalışanları dışında tercih edilmiyor. Bir de Yahoo fanı değilseniz tabii.

Hotmail; denilince akla genelde msnde sabahlayan, yeni yeni internete adım atmış, internet eşittir yeni arkadaşlıklar diye düşünen ergen bireyler geliyor. Msn hala kullanıyorsanız hotmail kullanmaya devam edin tamam ama siz siz olun @hotmail.com uzantılı mail adresi ile bir iş başvurusunda bulunmayın. Hele asi_serseri@hotmail.com mail adresi ile asla!

Gmail; biraz daha ciddi, internetin önemini kavramış, maillerine günlük bakmasını bilen, üniversite yüzü görmüş ya da kendini geliştirmiş, döküman arşivleyen gençlik olarak gözümde canlanmakta. Gmail uzantılı mail adresinizle bir iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Tabii isimsoyisim@gmail.com her zaman tercih sebebidir. Eğer bu şekildeki mail adresi başkası tarafından alınmışsa da, kendinizle özdeşen ve mümkün mertebe ciddiyet gösteren, diğer hesaplarınızda da (gerek blog adresi gerekse sosyal ağlardaki kullanıcı adlarınız) uyumluluk gösteren başka bir mail adresi alınabilir.

İsim uzantılı mail adresleri; her zaman tercih sebebidir. İster msn'de, ister gtalk'ta, ister maillerde, ister iş başvurularında kullanabileceğiniz mail adresinizle
(me@tubatirin.com gibi), bu araçları ne kadar bilinçli kullandığınızı göstermiş olur ve bireysel kimlik çalışmanızın ilk adımını atmış olursunuz. Üstelik ücretsiz:) Ayrıca sitenizin ismini de sürekli duyurmuş olursunuz bu şekilde ve bir mail adresi ile kendinizi tanıtabilme şansını yakalarsınız.

Şirket uzantılı mail adresleri; 'ni anlatmaya gerek yok sanırım. Bir asi_girl@hotmail.com adresi ile iş bağlamaya çalışmak var, bir de tubatirin@ulker.com.tr (amin:) ) adresi ile iş bağlamak var. Hangisinin daha çok dikkate alınacağını varın siz düşünün. He bir de, şirket uzantılı mail adresi ile iş başvurusunda sakın ha bulunmayın dememe gerek yok sanırım :)


tubatirin@gmail.com
(:

8 yorum:

  1. kesinlikle katılmıyorum. hotmail.com uzantısı en itibarlısıdır

    YanıtlaSil
  2. Benim e-mail adresim emsi_yaralisisman@hotmail.com ve şu anda sabancının plazalarında koordinator muduruyum. Bu adresle is basvurusunda bulundum ve ozellıklerımden dolayı mail adresıme dıkkat etmedıler bıle. Sıze katılmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. peki ya @outlook.com uzantisi ? ben onu kullaniyorum

    YanıtlaSil
  4. Bu dönemde en iyi seçenek: isimsoyisim@outlook.com

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Aday Müşteri,

    Ben Özel kredi lender.And Mrs Morgan Susan duyuyorum kayıtlı ve meşru özel kredi lender.I finansal hizmetler (KREDİLER) işlemek ve biz de mali engelli, Bireyler, şirketler, sanayi, firmalar ve insanlar için düşük faiz oranıyla kredi vermek Ayrıca% 3 kredi oranı düşük oranda toplum. ve yetenek mulish ve hedefe ulaşmak için sponsor, biz 40.000,00 EURO dan çaldı ve üzerindeki kredi vermek ....
    Eğer yukarıdakilerden herhangi ilgilenen varsa, e-posta yoluyla bize ulaşın:
    morgansusanloan_servic@outlook.com

    teşekkürler

    Bayan Morgan Susan

    YanıtlaSil
  6. Benim adım Bay Smith berry şefi kredi her türlü teklif edilir
    biz yapmak istediğiniz tüm% 3 faiz ile istenilen kredi, Başlamak için
    operasyon ile olmayan-stat ile işlemler
    Bizi sizin yanınızdaki göndermek ...
    Kredinin Süresi ...
    Için gereken miktarda ...
    Ülke ...
    Kredinin amacı ...
    Telefon ...
    Maaş Ve ...
    Faiz ...
    E-posta yoluyla bize geri tüm bu formu dinledikten sonra.
    Ve e-posta adresi grants.loanoffer@outlook.com olduğunu

    YanıtlaSil
  7. çok yerinde tespitler

    YanıtlaSil